Dia Internacional per la visibilitat trans*

Xarxa d'Entitats LGBTIQ de Territori, 13/03/2021

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Dia Internacional per la visibilitat trans*

31 març 2021

El Dia Internacional per a la Visibilitat Trans*, és una jornada commemorativa LGBTIQ que va néixer el 2009 de la ma de l’activista trans* estatunidenca Rachel Crandall, com a reacció pels pocs dies festius LGBTIQ que fins aleshores se celebraven, la única jornada que es coneixia era el Dia Internacional de la Memòria Transsexual, que recordava a les persones trans* víctimes de crims d’odi.

Visibilitat trans* jornada commemorativa lgbtiq

Aprovació de la Llei Trans

Enguany, cal celebrar amb més força que mai el Dia per a la Visibilitat Trans*. El col·lectiu trans* necessita l’aprovació de la La Llei per a la igualtat Plena de les Persones Trans. La Llei Trans s’està tramitant al Congrés dels Diputats i pretén superar la legislació actual, mitjançant l’exclusió de tràmits clarament discriminatoris que tracten de malaltia el fet de ser trans*. L’actual legislació tracta d’una manera degradant a les persones trans*, ja que aquestes han de patir dos anys –o més– de tràmits burocràtics i mèdics perquè se’ls reconegui la seva identitat de gènere. No podem permetre que les persones trans* hagin de patir aquestes situacions per poder viure la seva identitat de gènere lliurement.

A Catalunya, disposem de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Aquesta llei va situar Catalunya com a país pioner en la lluita per als drets LGBTIQ, reconeixent drets en l’àmbit de la salut, l’educació, la cultura, la família i el món laboral, és a dir, com diu l’article 1.2, en totes les àrees de la vida social i en tots els cicles de la vida. Molts d’aquests drets es poden garantir i fer efectius en el marc de les competències de què disposa la Generalitat de Catalunya, però hi ha molts àmbits que segueixen sent potestat del govern central i, per tant, cal una Llei que reconegui i faci efectius també els drets arreu de l’Estat espanyol.

Jornades commemoratives LGBTIQ

Des de la Xarxa d’Entitats LGBTIQ de Territori creiem necessari visibilitzar totes les maneres d’estimar, ser i sentir. Per això celebrem i reivindiquem totes les jornades commemoratives LGBTIQ! Us animem a seguir-nos a través de les nostres Xarxes Socials i participar en les accions que organitzen les entitats LGBTIQ de la Xarxa.

Mostra els detalls

Data:
31 març 2021
Categoria d'Esdeveniment:
xarxalgbtiq.cat

Organitzador

Xarxa d’Entitats LGBTIQ de Territori